El proper 17 de setembre tindrà lloc l’Acte Inaugural del Curs 2021-2022 de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi amb una conferència titulada “Emergència Climàtica: vaivé entre món intern i món extern”. El primer ponent de la conferència serà Jordi Sala, psicoanalista didàctic de la SEP-IPA interessat pel tema de l’emergència climàtica. Ha publicat al web de Monografies dos articles: “Escalfament global, angoixa i indiferència” i “Escalfament global. Més enllà de l’apatia”.

A continuació, intervindrà Josep Lluís Pelegrí, oceanògraf, professor d’investigació i director de l’Institut de Ciències del Mar, CSIC. Estudiós de la circulació oceànica i del canvi climàtic, ha publicat nombrosos articles i llibres sobre aquestes dues temàtiques. Per últim, comptarem amb la participació de Cosimo Schinaia, psiquiatra, psicoanalista de la Società Italiana di Psicoanalisi (SPI-IPA) i autor del llibre “L’inconscio e l’ambiente. Psicoanalisi ed Ecologia” (traduït al castellà amb el títol “Inconsciente y emergencia Ambiental. Reflexiones para una agenda común entre psicoanálisis y ecologia”).

Tal com va comentar Ester Palerm, presidenta de la SEP, en la Newsletter de primavera d’enguany: “Aquest desig de pensar i compartir la incertesa que tots vivíem es va reflectir en la gran afluència de participants en totes les activitats que vam organitzar de manera telemàtica (…) Les conseqüències d’aquest llarg període de pandèmia continuen centrant l’interès dels professionals de la salut a nivell mundial i la nostra societat també ha contribuït i segueix contribuint al debat i a la reflexió amb diversos actes”.

Un clar exemple d’aquest compromís amb el món que ens envolta (i el futur que volem deixar a les noves generacions) és l’acte inaugural del curs que començarem després de l’estiu, que es realitzarà mitjançant la plataforma Zoom degut a les restriccions a causa de la pandèmia i tindrà un aforament virtual limitat, per estricte ordre d’inscripció. Les inscripcions es tancaran el dia anterior (dijous 16) a les 13h.

 

Data: divendres 17 de setembre

Hora: 19:00 h

Plataforma: Zoom

Inscripció: https://forms.gle/jumkvwAZx7WiGyis6