Antonio Pérez Sánchez va presentar, en el marc de les sessions científiques mensuals de la SEP, el seu treball titulat “Enquadrament analític i pandèmia”. La sobtada irrupció de la pandèmia de la covid-19, amb la conseqüència de moments de confinament, va obligar a modificar l’enquadrament analític presencial habitual per d’altres a distància gràcies a videotrucades. En el treball es van mostrar les repercussions d’aquests diferents enquadraments a partir de l’experiència clínica amb una pacient. L’autor va defensar la idea que, tant per la clínica com pels pressupòsits teòrics, l’absència del cos (presència física) en l’enquadrament virtual limita les possibilitats d’una autèntica comunicació inconscient i, per tant, d’una experiència analítica al no tenir accés a les vivències perceptives i sensorials primitives. Encara que aquest recurs si que va permetre donar certa continuïtat al tractament.

L’acte es va emetre en streaming per la plataforma Zoom i hi van assistir membres de la SEP i d’altres societats internacionals, inclosos col·legues d’Argentina, Brasil i Uruguay, que van participar en una discussió interessant on es van plantejar les repercussions d’aquests diferents enquadraments en funció de les diferents patologies tractades.