Aprofitant que el 23 d’abril és el Dia Internacional del Llibre i la Diada de Sant Jordi, us recomanem els títols publicats per membres de la SEP en els últims anys.

 


La poesia de la paraula en psicoanàlisi. Obres completes de Pere Folch. Volums 1, 2 i 3” de Pere Folch

Coordinadora de l’edició: Antònia Grimalt. Editat per Monografies de Psicoteràpia, Psicoanàlisi i Salut Mental.

Aquests volums, que surten a la llum en el seu centenari, recuperen l’obra publicada per Pere Folch i inclouen una extensa gama d’articles inèdits. La seva àmplia producció bibliogràfica inclou els més diversos temes de la teoria i la clínica psicoanalítica, fruit d’uns amplis camps d’interès en les diverses pràctiques psicoanalítiques individuals i grupals i en les connexions amb la ciència i l’art.

 

 

 


Entrevista e indicadores en psicoanálisis y psicoterapia. 2a edición revisada y ampliada” d’Antonio Pérez Sánchez

Editat per Xoroi Edicions.

Aquest llibre tracta bàsicament de dues qüestions: d’una banda, de la comprensió de la dinàmica i la tècnica concomitant de l’entrevista realitzada a pacients per valorar si són susceptibles d’una ajuda psicoterapèutica o psicoanalítica; per una altra banda, dels indicadors psicodinàmics: aquesta sèrie de dades observables a partir del relat que fa l’entrevistat i de la dinàmica de la relació entre aquest i el terapeuta.

 

 

 

 


Organización psicótica de la personalidad. Claves psicoanalíticas” d’Antonio Pérez-Sánchez

Editat per Herder Editorial.

Aquest títol aborda de manera original la psicologia del pacient psicòtic a partir del relat detallat de l’experiència de l’autor en el tractament psicoanalític d’una pacient esquizofrènica, oferint una comprensió de la dinàmica de la seva relació amb l’analista des de diversos angles.

 

 

 

 

 


Apuntes para una psicopatología basada en la relación” de Jorge L. Tizón

Editat per Herder Editorial.

Aquest quart volum, publicat durant la pandèmia de la Covid-19, presenta les anotacions per sistematitzar les organitzacions de la relació paranoide, la desintegració psicòtica i la inestabilitat emocional “límit”. La psicopatologia no és sinó una manera d’aproximar-nos al sofriment psicològic humà, que pot tenir factors predominantment biològics, psicològics o socials, amb la finalitat de saber com proporcionar alleujament a aquest sofriment mitjançant mesures també BioPsicoSocials.

 

 

 

 


La interpretación en psicoanálisis de pareja y familia. Perspectivas interculturales“. Coordinadors: Timothy Keogh i Elizabeth Palacios

Aquest llibre és únic en el seu gènere, perquè inclou les perspectives nord-americanes, sud-americanes, australianes i europees en el camp de la psicoanàlisi de parella i família. Timothy Keoghs i Elizabeth Palacios han reunit un grup de sagaços psicoanalistes de renom internacional, que comparteixen la seva experiència clínica en la interpretació dels conflictes profundament inconscients en la teràpia de parella i família. El capítol 11 (El monstruo de los embrollos), escrit per Antonia Llairó, parla del tractament familiar davant l’arribada d’un germanet nounat. El capítol 12 (El misterio, la turbulencia y la pasión de la fantasía en la pareja), escrit per Karen Proner, parla sobre un món intern compartit d’objectes no plorats. Comentaris de Amita Sehgal i Anna Romagosa.

 


“¡Captados! Todo lo que debes saber sobre las sectas. Qué son, cómo funcionan, cómo ayudar” de Miguel Perlado

Editat per Ariel.

Què és exactament una secta? Com sabem si una persona forma part d’aquesta mena de grup o moviment? Qui és més susceptible de ser seduït per col·lectius basats en nexes de dependència i control? Quins mites envolten les sectes? Algunes teràpies alternatives poden derivar en un funcionament sectari? Quin paper exerceixen avui les xarxes socials en els processos de captació?

 

 

 

 

 


Las experiencias terapéuticas en el proceso psicoanalítico. Un estudio del cambio psíquico desde la teoría de los sistemas intersubjetivos, no lineales y dinámicos“. Coordinador: Joan Coderch

Editat per Agora Relacional.

Col·laboradores: Ángels Codosero, Neri Daurella, Alejandra Plaza i Teresa Sunyé.

Aquesta obra aborda plantejaments teòric-tècnics i d’aplicació clínica que cobreixen una varietat d’àrees de la nostra activitat i que són d’especial interès. Des de la revisió dels processos que contribueixen al canvi en el procés analític, com el clínic ha de construir i desplegar la seva actitud, la funció de l’enquadrament i la importància d’evitar els biaixos als quals ens sotmet la teoria si la usem en lloc de participar amb la singularitat de la persona que demanda ajuda, i aspirant a la transcendència que tot trobada humana profunda significa.