El pròxim 26 de febrer de 2020, les membres de la SEP Glòria Callicó, Maria Jesús Larrauri, Imma Miró i Ester Palerm oferiran una conferència amb el títol “Comprensió psicoanalítica de la sexualitat i del gènere en el segle XXI”. A causa de les restriccions de mobilitat i de reunió generades per la pandèmia, la conferència es farà de manera telemàtica.

Aquesta presentació és fruit d’un grup de treball interessat en com s’entenen i s’aborden actualment la sexualitat i el gènere en la psicoanàlisi. Parteixen de com entenia Freud la sexualitat, centrant-se sobretot en el vessant femení. Es replantegen conceptes com la feminitat primària i el desig de tenir un fill en la dona, a més de la situació preedípica i edípica en aquesta. Ho complementen amb estudis en relació a nous models de parella i la seva repercussió en la triangulació i la identitat sexual i de gènere. També remarquen la importància de les funcions simbòliques en tots aquests processos. Per tal d’il·lustrar clínicament aquesta teoria, presenten una anàlisi dels estereotips femenins de la pel·lícula “Mujercitas” versió de l’any 2020 i del documental “Singled [Out]” de l’any 2017

 

Data: dijous 26 de febrer

Hora: 18:00 h

Inscripció: https://www.copc.cat/cursos/2244/Confer-ncia-Comprensio-Psicoanalitica-de-la-sexualitat-i-el-g-nere-del-Segle-XXI-FORMACIO-ONLINE-