El 25 de novembre es el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aprofitem per recordar-vos que a la Revista Catalana de Psicoanàlisi hi ha un article de Blanca Anguera i Jordi Sala dedicat a aquest tema. Es titula “Violència masclista: Desdèmones d’abans i d’ara”. Els autors reflexionen sobre el problema de la violència masclista a partir de la història de Desdèmona en la seva dissortada relació amb Otel·lo i l’entorn masclista i misogin en el qual es desenvolupa aquesta obra de William Shakespeare. Plantegen com, al llarg dels segles, el poder autoritari d’arrels patriarcals ha imposat el silenci sobre el maltractament a les dones i revisen l’estat actual de la qüestió, així com algunes causes i creences que són a la base de la perpetuació d’aquest greu problema tan actual. La seva reflexió es dirigeix també a la imprescindible prevenció d’un problema social que provoca tantes víctimes cada any.

El podeu llegir y descarregar en format PDF:

https://www.raco.cat/index.php/RCP/article/view/302198

El podeu llegir en versió web:

https://www.monografies-psicoanalisi.cat/violencia-masclista-desdemones-dabans-i-dara/