El cap del Servei de Salut Mental de la Fundació Hospital Sant Pere Claver, el Dr. David Clusa, va oferir el passat divendres 30 d’octubre un comiat al Dr. Guillermo Bodner, que es retira de les seves funcions com a supervisor clínic després de gairebé 30 anys de col·laboració. Tenint en compte les condicions de la pandèmia, l’acte no es va poder fer de manera presencial, sinó que es va dur a terme a través de la plataforma Zoom amb una nodrida participació de gairebé 90 persones entre professionals i administratius de la casa.

Va obrir l’acte el Dr. David Clusa, que va destacar i va agrair el treball de tants anys, en els quals es va realitzar una labor conjunta de supervisió i docència. Durant aquest temps van tenir lloc molts canvis importants en l’organització i el tipus d’assistència, per la qual cosa les intervencions dels professionals van haver d’adaptar-se a una demanda cada vegada major i a patologies més variades.

A continuació, va prendre la paraula Guillermo Bodner, que, en primer lloc, va expressar la seva gratitud als professionals que el van rebre i acollir quan va arribar a Catalunya. Així mateix, va recordar a la generació fundadora de la SEP, que també col·laborava amb d’altres institucions. En referència al seu treball a Sant Pere Claver, va manifestar la seva gratitud a professionals i administratius que van col·laborar amb la seva tasca. El fet que en els equips participessin psiquiatres de formació psicoanalítica o sense ella, psicòlegs i psicòlogues, personal d’infermeria, assistents socials i altres col·laboradors, va permetre que les supervisions fossin un espai d’intercanvi d’experiències molt enriquidor. Una manera de veure els pacients des de múltiples perspectives, que va fer de la supervisió un exercici d’escolta i síntesi de tots aquests punts de vista.

Al finalitzar l’acte, diversos participants van formular preguntes que van ser respostes pel Dr. Bodner, que va acabar agraint una vegada més a la institució i a tots els participants l’acompanyament de tants anys i les reiterades mostres d’afecte.