El passat diumenge passat 8 de març, coincidint amb el dia internacional de la dona treballadora, el diari El Punt Avui va publicar un extens article biogràfic sobre la psicoanalista Júlia Coromines a la secció de societat, titulat Júlia Coromines, psicoanalista pionera. El text destaca que la cofundadora de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi (SEP) va ser una dona «inquieta i brillant», que va introduir la psicoanàlisi al nostre país (juntament amb els doctors Bofill i Folch) en la dècada dels 50 després d’haver estudiat a Londres.

També explica que va crear el Centre Pilot de Paràlisi Cerebral de Catalunya i que, amb el pas dels anys, aquest centre s’ha convertit en un «referent internacional». Així mateix, es comenta que durant la seva extensa carrera professional va fer aportacions molt valuoses sobre el desenvolupament precoç dels nens. Considerada una persona «sàvia i generosa a l’hora de compartir els seus coneixements», va rebre la prestigiosa Creu de Sant Jordi el 1997 atorgada per la Generalitat de Catalunya. L’article conclou de manera emotiva, dient que «va morir als 100 anys, poc després de rebre un gran homenatge públic».