Entre el 15 de febrer i el 28 de març, la membre de la SEP Marta Areny participarà com a docent en el curs d’especialització sobre la síndrome de l’alcoholisme fetal organitzat per la Fundació Eulàlia Torras de Beà en conveni amb la Universitat de Girona – Fundació UdG, que està especialment adreçat a metges, psicòlegs, mestres i educadors socials.

En els darrers 20 anys s’ha iniciat l’estudi amb pacients d’alcoholisme fetal SAF. Fins aquell moment estaven inclosos en diferents patologies, on les dificultats i els dèficits específics quedaven confosos i, per tant, sense poder rebre el tractament adequat. Hem de tenir present que està determinat que en una població on el consum d’alcohol és alt, 1 de cada 30 naixements pot patir aquest trastorn. En comunitats on no és habitual el consum d’alcohol s’ha avaluat que la ràtio és de 500. La variabilitat de simptomatologia ens obliga a fer un estudi minuciós per tal de dissenyar un diagnòstic i un tractament adequats, a més d’orientar a les famílies.

Els objectius del curs són la detecció, l’exploració, el diagnòstic del trastorn, l’orientació del tipus de tractament amb diferents intervencions terapèutiques i l’anàlisi de casos (amb supervisió possible de material presentat pels alumnes). En aquest sentit, és fonamental l’atenció multidisciplinària perquè permet proporcionar comprensió i ajuda rigorosa i adequada a cada cas.

Lloc: Centre Koments de la Fundació Eulàlia Torras de Beà (Carrer Rosselló 77, Barcelona)

Data: Dissabtes de 10:00h a 14:00h. Del 15 de febrer al 28 de març.

Més informació: https://www.fetb.org/ca/producto/curs-alcoholisme-fetal/