Els pròxims 31 de gener i 1 i 2 de febrer es celebrarà a Barcelona el Congrés Internacional BION 2020 amb la participació de diverses entitats i associacions psicoanalítiques nacionals i internacionals, entre les quals destaca la SEP. Un any més, l’objectiu d’aquesta trobada és aportar, compartir i descobrir intuïcions en un procés creatiu d’esdevenir. El programa que es proposa en aquesta edició està format per una primera sessió plenària titulada “La Intuïció Més enllà” com a espai de diàleg entre tres ponents: el psicoanalista i compositor musical Jaume Aguilar (Barcelona-SEP), la catedràtica de filosofia Simona Morini (Itàlia) i el catedràtic de física quàntica Ignacio Latorre (Barcelona), amb Josep Oriol Esteve (Barcelona-SEP) com a moderador.

La segona sessió plenària, titulada “Caminant No Hi Ha Camí…” comptarà amb la participació de Renato Trachtenberg (Brasil), Alessandro Bruni (Itàlia), Arnaldo Chuster (Brasil). Estarà moderada per Carlos Tabbia (Barcelona). I la tercera sessió plenària, titulada “La Intuïció També És Cosa De Dos” comptarà amb la intervenció de Robert Caper (EUA), Annie Reiner (EUA) i Lia Pistiner de Cortiñas (Argentina). Estarà moderada per Ma Eugenia Cid (Madrid). Així mateix, tant el dissabte com el diumenge hi haurà diversos tallers dedicats a la introducció del pensament de Bion i presentacions de papers. La inauguració i la cloenda del congrés serà a càrrec d’Antònia Grimalt (Barcelona-SEP).

És un motiu de satisfacció la notable presència de molts membres de la SEP al congrés. A més de les persones esmentades, hi ha els que s’integren en el Comitè Científic, els que presenten treballs individuals, els que participen com a moderadors i els que formen part del Comitè Promotor del Congrés.

 

Dates: 31 de gener i 1 i 2 de febrer

Lloc: UPC – Edifici Vèrtex. Plaça d’Eusebi Güell, 6 08034 Barcelona

Més informació: https://www.bion2020.com