Per Maria Cristina Betrian i Piquet

El 21 de novembre d’enguany, la psicoanalista Maria Cristina Betrian i Piquet va presentar a la sessió clínica de la SEP una anàlisi de diferents “despertars adolescents”.

D’esquerra a dreta: Mª Cristina Betrian i Ana Ferrer.

Durant aquesta sessió, els assistents van veure il·lustrats una sèrie d’entrebancs propis i de l’entorn adolescent en el complex camí cap a l’encaix en el món i la maduresa, així com també la possibilitat de detectar trets adolescents que teixeixen esdevenirs evolutius. A partir dels vint-i-un punts que va assenyalar la ponent (somnis fulminats, practicitats, models, caos, identitats, paradoxes, estratègies pràctiques, interlocutor, el filòsof, utopies, ètica, etc) es va obrir un viu col·loqui amb l’interès d’aprofundir en cada apartat com a tema específic per discutir al llarg d’una possible altra jornada.