El proper 15 de novembre tindrà lloc a la Universitat de Tel Aviv l’edició número XXII del reconegut Annual Frances Tustin Memorial Prize & Lectureship dedicat a l’ensenyament, expansió i extensió del treball seminal de Tustin sobre la comprensió i el tractament dels estats mentals primitius en general i dels trastorns de l’espectre autista en particular.

El premi d’aquest any ha recaigut en la doctora Louise Gyler, una formadora d’analistes de nens i adults de la Societat Australiana de Psicoanàlisi pel seu destacat treball “La violència d’allò real real en una experiència no representada” (“The Violence of the Real in Unrepresented Experience”).

En aquest paper, la Dra. Gyler adapta una frase de Francis Bacon, utilitzada per a explicar la seva intenció artística de reinventar el realisme per a fer la “violència d’allò real” o la “brutalitat del fet” visible i emocionalment tangible. Ella recorre a aquesta expressió per a emfatitzar tant la sensació de vitalitat com l’oposició a la separació que resideix (principalment) en tots nosaltres. Quan la presència i absència d’aquesta força emocional no pot representar-se per qualsevol raó, ens trobem amb greus manques i deficiències en les capacitats de verbalitzar, simbolitzar, emprar identificació projectiva i fer contacte emocional amb els altres. Aquest article explora el treball clínic amb un pacient que va sofrir aquestes manques i que vivia en un món intern silenciós i autista. El pacient va romandre en silenci durant molts anys de la seva llarga anàlisi i el silenci va despullar els elements de la trobada analítica i va concentrar l’horror i la violència de la realitat interna, tant del pacient com de l’analista i l’experiència analítica viscuda. La Dra. Gyler segueix l’evolució de les transformacions en la relació amb el seu pacient a través del pensament de Tustin i el model de desenvolupament conceptual de Money Kyrle.

Més informació a:

Programa

Formulari inscripció