Foto Trobada Hispano Britànica

Inge Weis BPS, Carme Daunas (SEP), Alberto Carrión (APM) i Ester Palerm (SEP)

El passat 8 de juny va tenir lloc a Londres la IX Trobada Clínica Hispano Britànica entre la British Psychoanalytical Society (BPS), l’Associació Psicoanalítica de Madrid (APM) i la Societat Espanyola de Psicoanàlisi (SEP). Carme Daunas (analista de l’IPB) va presentar un cas d’anàlisi d’una pacient amb intenses ideacions de suïcidi i va explicar dues sessions consecutives.

A la primera sessió va observar una pacient amb un pensament molt confós, desestructurat  i evacuatiu. Malgrat els intents de l’analista de connectar amb ella, li resultava molt difícil recollir les intervencions de l’analista degut a unes fortes ansietats. En alguns moments semblava com si no hi hagués cap presència d’objecte i, en d’altres, semblava que hi havia algun rastre d’ell. A la segona sessió, a través de la comunicació de malsons, es va fer més evident la necessitat d’omplir-se de moltes maneres per no estar en contacte amb sentiments de soledat i buidor. Llavors va posar èmfasi en conceptes tals com “nou objecte”, “continuïtat/discontinuïtat ” i “contenció”.

El grup va debatre sobre qüestions tècniques en referència a quan intervenir i quan deixar fluir la manera de comunicar-se dels pacients. El debat va resultar molt enriquidor i, com ja és habitual, el clima d’espontaneïtat del grup va permetre compartir idees molt diverses.

 

Elizabeth Llorca i Ester Palerm