El 19 de gener es va celebrar en el Real i Il·lustre Col·legi de Metges de Sevilla, l’homenatge In Memoriam del Dr. Emilio Jiménez, que va morir el mes d’octubre passat. Va ser un acte de reconeixement a la seva figura presentat per la Sra. María del Valle Laguna (Presidenta de la SEP), que va agrair la presència de tots els assistents i va dedicar unes emotives paraules en el seu record. Així mateix, va moderar la taula i les posteriors intervencions de companys, amics i familiars que estaven presents.

En representació dels seus companys de professió i amics, van oferir unes paraules el Dr. Giner (catedràtic de Psiquiatria), el Dr. Rafael Ferrer (director de l’IPB), la Dra. Maite Miró, el Dr. Antonio de la Plata, la Sra. Trinidad Delgado, el Dr. Gotor i la Sra. Nuria Gil. També van intervenir altres assistents a l’acte, que van oferir un testimoni de la seva proximitat personal i de la seva bona pràctica professional. Un merescut homenatge a la llarga i fructífera carrera d’un home dedicat als seus pacients i a l’estudi i la pràctica de la psicoanàlisi, a través de la qual va aconseguir realitzar i dur a terme el que més li agradava: ajudar i acostar-se a les dificultats d’aquells que així li ho sol·licitaven.

La seva tasca no només es va centrar en la pràctica clínica, sinó que també va ser un estudiós i un mestre de la tècnica. Un gran referent per a tots aquells professionals interessats en l’estudi i l’aplicació de la psicoanàlisi. Pel seu despatx van passar tant pacients com companys de professió, desitjosos d’aprendre el que transmetia amb proximitat i plena disponibilitat. Sempre disposat a escoltar i ajudar. I així és com li recordarem. Psiquiatre, psicoanalista, amant de la literatura i dedicat a la seva família. Totes les facetes del Dr. Jiménez van quedar reflectides en aquest acte, en el qual la seva vídua Alicia va poder agrair amb emoció l’afecte i les mostres d’estima de tots els assistents a aquest merescut homenatge.