El dissabte 26 de gener de 2019, la SEP-Barcelona va retre un homenatge al nostre company Emilio Jiménez, qui ens va deixar el passat 27 de novembre a Sevilla, ciutat on va viure i exercir la seva professió de psicoanalista des de l’any 1989. Prèviament va residir i treballar a Barcelona, on es va formar com a psiquiatra i psicoanalista. Aquest acte d’homenatge és una continuïtat al primer que es va celebrar el passat 19 de gener a Sevilla.

J. Aguilar, M. V. Laguna, V. Mirabet, S. García i P. Sainz

La Presidenta de la SEP va donar la benvinguda a la seva família i a tots els presents a l’acte, entre els que es trobaven companys, alumnes, amics i pacients de l’Emilio. Tot seguit, la Presidenta i les persones que van dedicar-li paraules de comiat (J. Aguilar, V. Mirabet, S. García i P. Sainz) van destacar la seva qualitat humana, la seva afectuositat i el seu gran sentit d’humor, trets de la seva personalitat que s’afegien a la seva passió per la psicoanàlisi i per les aplicacions de la teoria psicoanalítica en la comprensió de la ment humana. Se li destaca el gran esforç que va fer per apropar el pensament psicoanalític a la xarxa de salut pública i el projecte que va dur a terme per ampliar la psicoanàlisi a Andalusia, expandint la Societat Espanyola de Psicoanàlisi cap al sud.

Són moltes les anècdotes que les persones de la taula i del públic van explicar, posant de manifest l’esperit integrador, afable i generós, tant com a persona i com a professional. Un referent per a molts de nosaltres. Els seus interessos també abraçaven la música, la història, l’economia, etc. En definitiva, un psicoanalista inserit en la societat.

Al final de l’acte, la seva dona va agrair emocionada totes les mostres d’afecte i el reconeixement que se li feia al seu marit des de la SEP, afegint que, si bé és cert el gran interès de l’Emilio per expandir la psicoanàlisi a Espanya, també va ser dolorós haver de deixar Barcelona, lloc on havien nascut els seus fills i on compartien interessos amb molts amics. La Presidenta va concloure l’acte destacant que paraules com humanitat, apropament, humor, psicoanalista fi i intuïtiu, totes elles defineixen la persona del nostre company i amic. Moltes gràcies Emilio.