Per Eileen Wieland

Anna Taberner, Leticia Escario i Cristina Molina

Anna Taberner, Leticia Escario i Cristina Molina

El passat 6 d’octubre va tenir lloc al Caixa Fòrum de Barcelona la XIV Jornada de la Fundació Eulàlia Torras de Beà. El tema central va ser “Obrint Fronteres: escoltar a l’adolescent en conflicte, una oportunitat”. Així mateix, aquestes jornades van ser un homenatge a Leticia Escario, psicoanalista de la SEP, en reconeixement a una trajectòria professional de 45 anys on ha estat compromesa amb la salut mental infantil i juvenil en l’àmbit públic.

La SEP va intervenir en aquest homenatge per tal de reconèixer la tasca realitzada per Leticia Escario durant la seva carrera. Un dels punts destacats va ser la seva participació en la creació de la revista Temes de Psicoanàlisi, a més de les seves aportacions teòriques a l’hora de precisar conceptes bàsics psicoanalítics. En aquest marc, el Dr. Alberto Lasa, Jorge Tió, Maria Ignacio i Mercè Mabres també van presentar ponències relacionades amb el tema de la convocatòria.