ESPAI IPSO DE SUPERVISIÓ

Per Gemma Bertran, Dolors Cos, Maribel Iglesias i Anna Romera

En el marc de la V Jornada Ibèrica Teòric-Clínica de Psicoanàlisi que es va celebrar a Lisboa el passat 7 d’octubre, els candidats de la Societat Portuguesa de Psicoanàlisi (SPP) van tenir la iniciativa de proposar un espai IPSO dintre de l’acte. Una idea que va ser molt ben rebuda i en la qual han participat tant candidats com membres. L’esdeveniment va tenir lloc a la seu de l’Institut de Psicoanàlisi de Lisboa, la qual cosa, ens va brindar l’oportunitat de conèixer l’espai on realitzen la formació els nostres companys de Portugal amb la seva particular idiosincràsia. L’espai IPSO es va repartir entre dues supervisions paral·leles: un cas clínic d’un candidat de la SPP que era supervisat per un membre de l’APM, i un cas clínic d’Anna Romera que era supervisada per un membre de la SPP.

Les supervisions es van dur a terme en un clima participatiu i d’intercanvi, que va resultar molt productiu per a reflexionar al voltant del material clínic en el qual vam participar de forma activa compartint idees i qüestions des de diferents òptiques. A més de posar en comú les diverses maneres de funcionar de les respectives societats.