La psicoanalista de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi Maria Cristina Betrian i Piquet presentarà la sessió científica Massa enfurismada i anthropos el dijous 18 de febrer a les 20:30h a la seu de la SEP.

Massa enfurismada i anthropos respon a una necessitat d’explorar el doble vessant de l’inconscient: l’individual i el col·lectiu, amb l’objectiu de detectar mecanismes del psiquisme grupal que poden impulsar i arrossegar l’individu a participar en actes violents. Es farà una anàlisi dels personatges i successos de la pel·lícula Fúria (1936) del director alemany Fritz Lang i d’escenes de la tragèdia grega Oresteïa d’Èsquil (458 a. C.). L’estudi d’ambdues obres permetrà identificar i il·lustrar desencadenants de moviments psíquics violents, així com també processos sobre els que es fonamenta la constitució de l’anthropos, l’humà que pot mantenir l’estat de reflexió ‘individuada’ dins dels grups.

És un acte obert i gratuït. Cal inscripció. Aforament limitat.

Inscripció